Pages

Tuesday, 16 February 2016

SBPI SELANDAR

ASSALAMUALAIKUM
SALAM SEJAHTERA


Hari ni saya mengupdate lagi.Dah ketagih ke?

Sekolah Berasrama Penuh Integrasi SelandarFirst time saya dengar nama sekolah ni ialah time check dapat tawaran kat mana-mana Sekolah Baresrama Penuh (SBP) .Masa tu saya dan kawan-kawan saya tengah berehat daripada latihan kawad kaki Kadet Polis Wanita . Lepas tu tiba-tiba dapat khabar result tawaran SBP keluar hari tu.
Apa lagi sume dak form 3 (PMR 2013) terus lari masuk bilik Seni, Check gune Laptop cikgu.

Dah mintak kebenaran dah.
Alhamdulillah saya terima tawaran masuk SBP dengan kawan saya yabg dapat Sains Muar (SAMURA).Apalagi time tu dah tak ingat dunia sebab gembira sangat.
Sebenarnya mohon SBP lain tapi dapat SBP lain cuma sama negeri je. Tapi sebab dapat tawaran so lantakla.

Masa tu saya ingat nama sekolah tu SBP Integrasi Seladang. Jadi saya sebutlah nama sekolah tu bila ada orang tanya.Sampailah kawan saya yang dapat SAMURA betulkan nama sebenar sekolah
Pelik bebenar .Patutnya saya yang patut tahu nama sebenar sekolah tu tapi dia yang tahu.Patutla bila saya beritahu orang lain, diorang tak tahu. Nama sekolah salah rupanya.


Masa saya salah nama sekolah tu saya fikir sekolah tu kat hutan yang ada banyak seladang. Yang hutan tu betul atau lebih tepat Kelapa Sawit.Seladang tu tak berapa tepat sebab tempat tu dipenuhi lembu-lembu yang sedap bila dibuat korban time Raya Haji.


Of course saya terima tawaran tu.Kalau tidak takkan saya nak cerita.Yang pasti time tu rasa excited tahap 7 petala langit sebab dapat masuk asrama dan ke sekolah baru tanpa mengetahui makna sebenar menjadi seorang pelajar berasrama penuh.
Bersambung kat PART 2

No comments:

mY oWn storY My OwN fAiry Tale
Difficult Roads Often Leads to Beautiful Destinations. Be POSITIVE.CHEER UP.GIGGLE and LAUGH. ...PASS IT ON...